ارز های دیجیتال در معرض خطر جدی

Wiki Article

ارزهای دیجیتال به دلیل ماهیتی که دارند در معرض ریسک زیادی هستند و حتی متعصب‌ترین طرفداران این دارایی‌های دیجیتال هم این موضوع را پذیرفته‌اند. ازآنجاکه هیچ نهاد مرکزی مانند دولت بر روی آن‌ها کنترل ندارد در معرض خطرات و آسیب‌های زیادی قرار دارد که شامل هک شدن، تراکنش‌های اشتباه و خطرات دیگر بسیاری است.

کارشناسان میهن سیگنال بسیاری از این خطرات را برای شما گردآوری کرده‌اند که در ادامه با آنها آشنا میشویم.

کلاهبرداری‌های ارزهای دیجیتال
بر اساس نتایج یک نظرسنجی، کلاهبرداری از پروژه‌های اسکم (scam) در بستر شبکه‌های مختلف بزرگ‌ترین خطر در سال ۲۰۲۲ است. جالب این است که روش‌های دیگر کلاهبرداری بعد از این خطر بودند که نشان‌دهنده اهمیت این موضوع است. داستان‌های میلیونر شدن با این دارایی‌ها باعث شده تا سرمایه بسیار زیادی وارد پروژه‌های بی‌فایده شود که تنها با هدف جمع‌آوری ثروت مردم ایجاد شده‌اند. در این شرایط است که باید قبل از تصمیم‌گیری بادقت فکر کنید.

مشاهده شده که بسیاری از افراد با خرید ارزهایی که هیچ کاربردی ندارند سرمایه خود را از دست داده‌اند و هنوز هم این افراد افزوده می‌شود. بیشتر این ارزها در ابتدا سودهای کلان به دارندگان می‌دهند که وعده توخالی بیش نیست و پس از مدتی سرمایه گذاران پشیمان خواهند شد.

ناتوانی مردم عادی در شناسایی ارزهای مناسب
این بازار تازه شکل گرفته و شناسایی ارزهای مناسب برای سرمایه گذاری به همین سادگی نیست؛ به‌ویژه اگر تجربه کافی نداشته باشید. شناسایی پروژه خوب که هم از نظر فنی و هم کاربردی کارایی داشته باشد نیازمند تجربه و دانش کافی است. به همین دلیل است که بسیاری از افراد درگیر پروژه‌های بی‌فایده می‌شوند زیرا یا از نظر آن‌ها این ارزها آینده خوبی دارند (که این طور نیست) و یا بدون توجه به این مسائل به دنبال ثروت بادآورده هستند.

بزرگترین خطری که ارزهای دیجیتال را تهدید می‌کند

وجود قانون‌گذاری و خطرات مربوط به ارزهای دیجیتال
همان طور که نبود قانون‌گذار و ناظر در این بازار خطرناک است گاهی بودن آن هم خطرات خاص خود را دارد. اولین دلیل این است که اصولا فناوری بلاک چین غیرمتمرکز است و نباید تحت‌تاثیر نهاد خاصی فعالیت کند. با وجود این، بودن یک نهاد نظارتی علاوه بر اینکه بازار را منظم می‌کند یک تناقض می‌سازد. به همین دلیل هنوز هم نیاز به بودن یا نبودن رگولاتور در این بازار جای بحث است.

دومین مورد، خطراتی است که تصویب یک قانون برای ارزهای خاص یا بخشی از عملکرد پروتکل‌های آنان دارد. برای مثال درصورتی‌که استفاده از دیفای محدود یا به‌طورکلی ممنوع شود سرمایه‌های زیادی در معرض ریسک قرار می‌گیرند و ممکن است بازار در این حوزه شدیدا نزول کند. همچنین اگر معامله ارزهای خاص ممنوع شود این سوال ایجاد می‌شود که تفاوت آن‌ها با بقیه ارزهای دیجیتال چیست؟ آیا افرادی به دنبال سود کردن از آن‌ها هستند؟

همه این موارد باعث شده تا قانون‌گذاری در این حوزه سخت شود و هنوز هم دولت‌ها و نهادهای نظارتی نتوانند قوانین کاملی برای نظارت بر این بازار تدوین کنند.

هک شدن و سرقت دارایی
فناوری بلاک چین ذاتا غیرمتمرکز است به همین دلیل برای در اختیار گرفتن یک شبکه، باید ۵۱ درصد نودهای آن شبکه را در اختیار گرفت. چنین موضوعی باعث شده تا هک کردن شبکه ارزها دشوار شود اما همان طور که کارشناسان میهن سیگنال عقیده دارند هیچ سیستمی امن نیست. به همین دلیل امکان هک شدن پلتفرم‌های مختلف و ازدست‌دادن دارایی‌های شما وجود دارد.

شاید هک کردن کیف پول یا شبکه یک ارز تقریبا غیرممکن باشد اما پلتفرم‌های دیگر مانند صرافی‌ها و دیفای (Defi) آسیب‌پذیر هستند. صرافی کوکوین که از بزرگ‌ترین صرافی‌های حال حاضر در جهان است سابقه هک شدن دارد که در نتیجه آن اموال بسیاری از کاربران به سرقت رفت.

بسیاری از این مشکلات در حوزه دیفای بوده و تنها در سال ۲۰۲۱ در حدود ۱۴ میلیارد دلار به سرقت رفته است. پلتفرم‌های دیفای نشان داده‌اند که در برابر حملات بسیار آسیب‌پذیر هستند و به‌ویژه افرادی که توجه زیادی به رعایت اصول امنیتی در استفاده از این پلتفرم‌ها ندارند قربانی هکرها می‌شوند.

طرح‌های پامپ و دامپ
دیده شده که بارها توکن‌های مختلف در بستر شبکه‌های اتریوم و ترون و با نام‌های عجیب ساخته می‌شوند که نظر بسیاری از کاربران را به خود جلب می‌کنند. ساخت این توکن‌ها پیچیده نیست و هر شخصی می‌تواند آن را انجام دهد. اما مشکل زمانی شروع می‌شود که کاربران به توکن‌های نامناسب توجه می‌کنند. این توکن‌ها با هدف پامپ و دامپ ساخته می‌شوند و بعد از اینکه سازندگان به اندازه کافی سود کردند توکن‌های خود را می‌فروشند و مردم عادی که با هدف سود این توکن‌ها را خریده‌اند ضرر می‌کنند.

قرارداد هوشمند و استفاده نامناسب از آن
قرارداد هوشمند یکی از بزرگ‌ترین پیشرفت‌ها در حوزه ارزهای دیجیتال است که کاربردهای زیادی دارد اما مشکل زمانی ایجاد می‌شود که با هدف کلاهبرداری از آن‌ها استفاده شود. مانند طرح‌های پامپ و دامپ، پروژه‌های کلاهبرداری با عنوان پروژه‌های بزرگ و آینده‌دار معرفی می‌شوند و افراد زیادی سرمایه‌های خود را وارد آن‌ها می‌کنند. حتی برخی از پلتفرم‌ها یا ارزها سرمایه شما را قفل می‌کنند و به شما وعده سود در آینده داده می‌شود.

مشکل زمانی پیش می‌آید که قرارداد هوشمند به ضرر شما کار می‌کند و دیگر اجازه فروش دارایی را نمی‌دهد. در این شرایط دارایی شما کاملا در اختیار توسعه‌دهنده این قراردادهای هوشمند است و تا زمانی که به اندازه کافی سود نکنند آن را باز نمی‌کنند. تصور کنید چقدر دردناک است که حتی اختیار دارایی خودتان را نداشته باشید. به همین دلیل است که حداقل دانش برنامه‌نویسی برای کار با پلتفرم‌هایی که از قرارداد هوشمند استفاده می‌کنند ضروری است.

خطر اینفلوئنسرها برای ارزهای دیجیتال
به نظر می‌رسد بازار ارزهای دیجیتال آن‌قدرها هم که گفته می‌شود غیرمتمرکز نیست و تحت‌تاثیر افراد مختلفی مانند جان مکافی و ایلان ماسک بوده است. پیش از مرگ، جان مک کافی توسط دادگاه محکوم شده بود و محکومیت وی به دلیل رهبری طرح‌های پامپ و دامپ بوده است.

بزرگترین خطری که ارزهای دیجیتال را تهدید می‌کند

او در توئیتر خود ارز دیجیتال خاصی را معرفی می‌کرد و سپس با استقبال هواداران قیمت آن رشد می‌کرد. جان مکافی که از قبل مقداری زیادی از این ارز خریداری کرده در لحظه مناسب ارز خود را به فروش می‌رساند و به ثروت زیادی از راه قربانی کردن افراد بی‌گناه می‌رسد. این کارآفرین آمریکایی بارها مورد اتهام بوده و طبق ادعای دادگاه، طرح‌های خود را با ارزی مانند دوج کوین، RDD و XVG انجام می‌داده است.

خطای انسانی و خطرات ارزهای دیجیتال
یکی از شایع‌ترین خطاها در این بازار خطاهای انسانی است که بیشتر در افراد بدون دانش دیده می‌شود. برای مثال ارسال ارز دیجیتال به آدرس اشتباه باعث ازدست‌رفتن آن می‌شود و به‌هیچ‌وجه نمی‌توان آن را برگرداند. موارد مشابه خطا در این حوزه زیاد است و می‌توان به طور مفصل درباره آن‌ها توضیح داد. با وجود این به ذکر تعداد محدودی از آن‌ها بسنده می‌کنیم:

ارسال ارز به آدرس اشتباه
تنظیم اشتباه گس فی (gas fee)
سفارش‌گذاری اشتباه
رعایت‌نکردن نکات امنیتی مانند قطع ارتباط کیف پول با پلتفرم دیفای بعد از معامله
خطا در استفاده از دیفای یا Dapp
نتیجه‌گیری
ارزهای دیجیتال به عنوان یک دارایی در بیشتر کشورهای دنیا پذیرفته شده‌اند اما هنوز هم ریسک زیادی دارند. شناسایی این ریسک‌ها بهترین و معقول‌ترین راه در کنار آموزش برای ورود به این بازار است. یکبار دیگر خطراتی را که توضیح داده شد بخوانید و باز هم فکر کنید. شاید چیزی را از دست داده‌اید. در نهایت اگر تصمیمتان ورود جدی به دنیای رمزارزهاست، حتما از مقاله آموزش ورود به ارزهای دیجیتال برای تازه ‌واردان شروع کنید.


خواندن وبلاگ

Report this wiki page